Шивачки и работещи в туризма са най-търсените от работодателите  в

...
Шивачки и работещи в туризма са най-търсените от работодателите  в
Коментари Харесай

Шивачки и работници в туризма отново се най-търсените от работодателите в Дупнишко



Шивачки и работещи в туризма са най-търсените от работодателите  в Дупнишко, сподели го и проведената през днешния ден младежка трудова борса. Участие взеха 13 работодатели, от които 7 в областта на туризма.

На борсата пристигнаха към 100 младежи да опитат шанса си за намиране на работа с директен контакт с представители на компании и сдружения. Обявени бяха общо 174 свободни работни места, 67 в областта на хотелиерството и ресторантьорството - търсят се бармани, сервитьори, помощници в кухня, камериери, рецепционисти, спасители  по градските плажове.

Очевидно се разчита на деен летен туристически сезон - най-много в община Сапарева баня, курорта Паничище и на Седемте рилски езера за юли-август.

Прави усещане обаче, че още веднъж специалността шивач, шивач на обувки, крояч в обувното произвеждане са измежду най-търсените. Една от компаниите търси - 27 такива служащи, друга – 20, трета  - 17.

Очевидно италианските цехове за обувки още веднъж отварят в Дупница след локдауна при пандемията, когато поради невъзможността ритмично да се доставят материали за ишлеме от Апенините за месеци бяха спрени или затруднени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР